Melci cu cascaval cu afumatura

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2013 | 15093 vizualizari

 

Am vazut la Merisor zilele astea un aperitiv cu cascaval si ceva afumatura, aperitiv la care nu am rezistat... Ea a facut aluatul, dar eu cum am mereu in congelator un pachet de aluat foietaj l-am folosit pe acesta. Rezultatul a fost ca a iesit ceva minunat...multumesc Meri pt inspiratie!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de aluat foietaj
  • 3-4 linguri crema de brinza
  • 4 felii mari de cascaval
  • 4-5 felii pulpa de porc crud afumata
  • pt decor:
  • 1 galbenus de ou
  • 1-2 linguri lapte
  • seminte de in, susan, dovleac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu cascaval cu afumatura:

Lasam aluatul sa se dezghete. Pe masa putin infainata punem foaia de aluat, o ungem cu crema de brinza, peste punem intercalat felii mici de cascaval si pulpa de porc. Taiem cu cutitul pe orizontala foaia de aluat pina unde am folosit umplutura si o rulam pe lungime. Facem la fel si cu restul, pina terminam aluatul. Le punem intr-o tava cu hirtie de copt, in picioare s-au culcate, nu conteaza, eu le-am incercat in ambele feluri sa vad cum iasa si au iesit bine in ambele moduri. Amestecam galbenusul de ou cu putin lapte si ungem melcii cu o pensula de bucatarie.(nu ungem si marginile) Presaram seminte peste galbenus,fiecare dupa preferinte si dam tava la cuptorul incins la 170 grade pt 35-45 minute, pina devin aurii si au crescut frumos.

Servite la micul dejun cu iaurt sunt un deliciu. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

sunt minunate caldute sa simtiti cascavalul moale, iar daca s-au racit se pot incalzi la cuptorul cu microunde

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu cascaval cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci la punga